IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Половината от пътните глоби може да отиват за видеонаблюдение

Отхвърлено бе предложението за издаване на шофьорска книжка да се изисква поне основно образование

10:18 | 27.06.08 г.
Автор - снимка
Създател
Половината от пътните глоби може да отиват за видеонаблюдение

Петдесет на сто от глобите, събрани по Закона за движение по пътищата, да отиват за изграждане на системи за наблюдение и контрол на движението по пътищата, приеха на първо четене депутатите. 35 на сто от глобите пък се предлага да отиват като допълнително материално стимулиране на служителите.

Депутатите приеха и проекта на правителството, според който част от административните услуги ще се предлагат по електронен път чрез интернет, включително чрез електронно разплащане след въвеждането на автоматизираната информационна система „Електронни услуги на МВР“. Промените предвиждат възможност при загубване, кражба, повреждане или унищожаване на български документ за самоличност лицето в срок до 3 дни да подаде декларация за това по електронен път по реда.

Отхвърлено бе предложението за издаване на шофьорска книжка да се изисква поне основно образование.

Не бе приета и идеята товарните автомобили да не могат да се движат по магистралите през почивните дни, нито пък предложението у нас да не може да се регистрират автомобили с десен волан.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:40 | 01.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още