IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Планират три „безконфликтни“ кръстовища в София

До края на 2008 се планира да бъде завършен Центърът за интелигентно управление на трафика, който ще регулира 30 светофара в централната градска част

15:37 | 26.06.08 г.
Автор - снимка
Създател
Планират три „безконфликтни“ кръстовища в София

В близко бъдеще е планирано изграждането на три т. нар. „безконфликтни“ кръстовища в София, съобщиха от Столична община. Става дума за кръстовища на две нива, при които рискът от катастрофа е значително намален.

Едното кръстовище ще улесни движението между булевардите „България“ и „Иван Е. Гешов“, работи се и по решение за кръстовището между булевардите „Цариградско шосе“ и „Горублянско шосе“.

До края на годината пък се планира да бъде завършен Центърът за интелигентно управление на трафика, който в момента се оборудва, съобщи за Investor.bg Петър Несторов, началник на отдел „Организация и безопасност на движението“ в общината.

Центърът ще се помещава на ул. „Будапеща“ и ще управлява 30 светофарни уредби в центъра на града.

Дали ще бъдат спазени заложените срокове за стартирането на центъра още не е напълно сигурно, защото завършването му зависи от осигуряването в срок на нужното финансиране.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:34 | 29.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още