IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Еуротерра България увеличава капитала си 13 пъти със собствени средства

Капиталът на дружеството ще нарасне до 91 млн. лв.

09:55 | 26.06.08 г.
Еуротерра България увеличава капитала си 13 пъти със собствени средства

На проведено ОСА на Еуротерра България АД е взето решение за увеличаване на капитала на компанията със собствени средства от 7 на 91 млн. лв. чрез издаване на 84 млн. броя акции с номинална стойност 1 лев, съобщиха от дружеството.

Еуротерра България е инвестирало в три проекта. До края на септември тази година ще е завършен обектът на ул. „Слатинска” в гр. София. Стойността на недвижимия имот възлиза на 2,25 млн. евро по оценка от края на 2007 г. Обектът е изграден на собствен терен от 840 кв.м. и включва апартаменти, магазини и паркинг с обща разгърната площ от 2 450 кв.м. Голяма част от недвижимите имоти са продадени вече, като партерният етаж е закупен от гръцка банка.

До края на 2008 г. се очаква да бъдат довършени работите по реновиране на пететажна офис сграда с магазини в гр. Пловдив, собственост на Еуротерра България. Сградата е с обща площ от 2 005 кв.м. и се намира в централната част на Пловдив, на улица „Патриарх Евтимий”, в търговския и бизнес център на града. Стойността на недвижимия имот по оценка от края на 2007 г. възлиза на 10 млн. евро. Един от наемателите на сградата е гръцка банка.

През лятото на 2009 година ще бъде завършен луксозният жилищен комплекс и паркинг Luxor Glava в южната част на София. Комплексът е в непосредствена близост до дипломатическия клуб в "Бояна" и включва три независими луксозни сгради с обща площ 4 140 кв.м. Строителните работите по комплекса стартираха през в края на месец април 2008 г.

 

Свързани компании:

Еуротерра България АД(EUTR)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:29 | 02.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още