IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ЗММ Металик увеличава капитала си на 8,44 млн. лева

На общо събрание на акционерите беше обявено, че ръководството на Металик възнамерява да създаде съвместна българо-немска фирма

09:42 | 25.06.08 г.
ЗММ Металик увеличава капитала си на 8,44 млн. лева

На проведеното на 24 юни Общо събрание на ЗММ Металик АД акционерите гласуваха решение за увеличаване на капитала със средства на предприятието от 201 хил. лв. на 8,442 млн. лв., съобщиха от Корпорацията за технологии и иновации Съединение, която притежава 67% от пазарджишкото дружество. 

Те ще бъдат разпределени в обикновени поименни безналични акции с номинална стойност 1 лев. Така срещу всяка една акция от старата емисия се разпределят 41 броя акции от новата емисия със същата номинална стойност, както и с правото на дивидент и ликвидационен дял.

На общото събрание беше обявено, че ръководството на Металик възнамерява да създаде съвместна българо-немска фирма. Решението е продиктувано преди всичко от обстоятелството, че над 75 на сто от продукцията на завода е предназначена за износ в Германия и равнопоставеното партньорство в една обща фирма ще улесни както производството и конкурентоспособността на изделията, така и сервиза и търговските връзки с останалите клиенти в страната.

Модернизирането на класическите металорежещи машини, произвеждани в Пазарджик, стана благодарение на сътрудничеството с CAD-CAM лабораторията на Техническия университет в София, както и по договори за предоставяне на готова документация на испански и немски фирми.

ЗММ Металик участва в международен проект по Шеста рамкова програма „Отворена система за управление на материалните ресурси за предприятия в Източна Европа”, координиран и ръководен от института в Аахен – Германия, както и в оперативни програми на Европейския съюз по проекти като HSM – High speed milling (Високооборотни обработващи машини чрез интеркристално разрушаване на метала).

Днес все още няма сключени сделки с акциите на ЗММ Металик, които се търгуват на "Неофициален пазар", сегмент "Б". Вчера по позицията минаха 55 лота на цена от 16 лв. за брой.

Свързани компании:

ЗММ-Металик АД(3ZD)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:49 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още