IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Белла навлиза в нишата на франчайз веригите за закуски

Компанията планира да открие общо 120 обекта в страната до края на годината българската

15:58 | 24.06.08 г.
Белла навлиза в нишата на франчайз веригите за закуски

Общо 120 обекта в страната планира да открие до края на годината българската франчайз верига от заведения за бързо хранене Лакис Франчайзинг АД, съобщиха от компанията. Под марката Lakis ще се предлагат продукти от точени кори и бутер тесто, произведени от Белла България.

В момента функционират 47 брандирани заведения от веригата в цялата страна. Те покриват всички големи градове и Черноморието, като обекти има и в редица по-малки градове на страната, уточниха от компанията за Investor.bg.

Компанията работи чрез франчайзингови споразумения, като предоставя оборудването за приготвяне на продуктите, замразените храни, както и ноу-хау за работата на обектите на франчайзополучателя. Продуктите се пекат на място, като се произвеждат в завода на Белла в Ямбол.

Направените до момента инвестиции в добри производствени практики и технологично оборудване възлизат на 1,5 млн. евро. От компанията не уточниха очаквания размер на общата инвестиция във франчайзинг веригата.

Подобна дейност у нас развиват и унгарската верига за закуски Форнетти Франчайз, както и веригата за бързо хранене Чичо Хранко.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:56 | 13.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още