IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Биовет обезпечава с активи заем за 160 млн. евро на основен акционер

УС на Биовет е взел решение за прекратяване на дейността и обявяване в ликвидация на Биовет юръп ООД, Италия

17:19 | 23.06.08 г.
Биовет обезпечава с активи заем за 160 млн. евро на основен акционер

На проведено Общо събрание на акционерите на Биовет АД е взето решение последното да обезпечи със собствени активи кредит, отпуснат на Адванс Пропъртис ООД, който възлиза на 160 млн. евро, става ясно от съобщение на Биовет чрез БФБ-София.

Адванс Пропъртис е заинтересовано лице по смисъла на чл. 114, ал. 5 от ЗППЦК, тъй като притежава непряко повече от 25% от гласовете в ОСА на Биовет, както и над 25% от капитала на Хювефарма АД. Последното дружество от своя страна е пряко притежател на 75,58% от гласовете в ОСА на Биовет.

Обезпеченията по кредита, които Биовет ще предостави, са на обща стойност над 2% от по-ниската стойност на активите, съгласно последния одитиран или последния изготвен счетоводен отчет на Биовет.

Сред активите, за които ОСА е гласувало да бъдат заложени като обезпечение, са производствена сграда - цех 1, трафопост към цех 1, помпена станция, административна сграда, производствен корпус – цех 2, парова централа, складове и други.

От отделно съобщение става ясно, че Управителният съвет на Биовет е взел решение за прекратяване на дейността и обявяване в ликвидация на "Биовет юръп" ООД със седалище в Италия, град Барлета. 

Днес нямаше сделки с книжата на Биовет.

Свързани компании:

Биовет АД(53B)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:18 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още