IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

На 24 юни стартира записването за ветроходната регата за купата на БФБ

Яхт-школата ще се проведе на 28-29 юни и 5-6 юли на язовир Искър, а самата регата е на 12-13 юли

12:05 | 23.06.08 г.
Автор - снимка
Създател
На 24 юни стартира записването за ветроходната регата за купата на БФБ

За ветроходството казват, че е най-бавният и скъп начин да стигнеш някъде, където нямаш работа. Въпреки това, повечето инвеститори си мечтаят да забогатеят толкова, че да могат да си купят, ако не остров, то поне яхта и с нея да обикалят островите.

Това лято тези, които са най-смели в мечтите, ще могат да започнат подготовката си за това бъдеще, тъй като Клубът на журналистите ААА реши да отправи предизвикателство към инвестиционната общност и да инициира първата по рода си ветроходна регата за купата на БФБ - София. Регатата ще бъде предшествана от яхт-школа в рамките на два поредни уикенда. Организатори са специализираната за капиталовия пазар PR агенция ААА комюникейшънс и Централният софийски яхт-клуб.

Първоначалното проучване на нагласите показа, че вече има не само отделни кандидат-участници, но и цели екипажи. Като отделни отбори ще стартират ветроходците на БФБ - София, ФеърПлей Интернешънъл, Финансова група Сомони и Инвестор.БГ.

Яхт-школата ще се проведе на 28-29 юни и 5-6 юли на язовир Искър, а самата регата е на 12-13 юли пак там, информира Тони Марков от името на организаторите. Продължителността на курса е четири дни или 20 учебни часа на вода. Цената на целия курс е 200 лева без ДДС за всеки от първите двайсет записали се участника. За всеки от останалите участници цената вече ще е 350 лева без ДДС.

Записването ще стартира на 24 юни (вторник) от 11 часа на мейл адреса и телефоните на агенцията „ААА Комюникейшънс” (987 00 06 и 987 02 43 или office@aaa‐comm.bg) и ще се отразява във форума на сайта на Клуба на журналистите www.aaa-bg.org. Добилите от яхт-школата начални ветроходни умения курсанти ще могат да вземат участие във регатата, която ще се проведе по олимпийска дистанция с яхти клас „Ипсилон” – едномачтови с две платна и с екипаж от трима души. Начело на курса е Николай Василев, треньор с близо 20 годишен опит и състезател от международен мащаб, който точно преди седмица се завърна от успешно участие в европейското първенство по ветроходство.

Председателят на Централния софийски яхт клуб Димитър Александров обясни, че яхт-школата не дава капитански права, за това си има отделно тримесечни курсове. На капитанските курсове обаче ветроходството е много слабо застъпено и завършилите ги най-често се доусъвършенстват именно в яхт-школите.

Удоволствието от ветроходството е велико, особено при силен вятър, коментира Тони Марков, председател на Клуба на журналистите ААА. Който веднъж го изживее винаги ще иска отново и отново да пори вълните с опънато от вятъра платно, а да сте трима в лодката е отделно предпоставка за емоции от типа „ако не ми пречеха другите двама” или пък „един за всички – всички за един”, когато не дай боже възникнат проблеми.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:49 | 22.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още