IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Анкета: 43% ограничават ползването на автомобил поради цените на петрола

За 40% от анкетираните собственици, ползването на личен автомобил не е намалено, но те се замислят върху разходите си за петролни продукти

09:41 | 19.06.08 г.
Анкета: 43% ограничават ползването на автомобил поради цените на петрола

Високите цени на петрола са причина за ограничаване на ползването на личния автомобил за 43% от собствениците на автомобили, участвали в анкета на Investor.bg.

За 40% от анкетираните собственици, ползването на личен автомобил не е намалено, но те се замислят върху разходите си за петролни продукти. Едва 17 от собствениците не ограничават ползването на личния си автомобил и не мислят за увеличаващите се разходи. В анкетата са гласували 1 416 читатели, като само един на всеки седем е заявил, че не притежава личен автомобил.

Разходите за горива и енергия са проблема пред повишаване на рентабилността и печалбите за 35% от работодателите, публикуващи обяви в Rabota.bg, показва друга анкета.

Като основен проблем пред реализирането на по-добра рентабилност от компаниите 36% посочват увеличението на разходите за персонал. Ръстът на разходите за услуги са проблем за 9% от гласувалите, за материали - за 8%, а увеличението на други разходи е проблем за 11%. В анкетата са взели участие 124-ма работодатели.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:07 | 14.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още