IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Спряха незаконно производство на биодизел в Павликени

Установено е, че липсват необходимите документи за инсталацията и дейността, като около 600 л е количеството на биогоривото, произведено в разрез с нормативните изисквания

17:24 | 18.06.08 г.
Автор - снимка
Създател
Спряха незаконно производство на биодизел в Павликени

Със санкция на Районната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) е преустановено производство на биогорива в гр. Павликени, съобщиха от информационния център на екоинспекцията.

При проверка по жалба на граждани за неприятни миризми в града служители на инспекцията са установили, че във фирмата „Денчева“ ООД с основна дейност производство на метални изделия, работи система за производство на биогорива с производителност 15 т месечно. Дълбоко замразена животинска мазнина била използвана за суровина за производството на биодизел.

Установено е, че липсват необходимите документи за инсталацията и дейността, като около 600 л е количеството на биогоривото, произведено в разрез с нормативните изисквания.

На фирмата е издадено предписание за преустановяване на производството, докато бъдат изпълнени всички изисквания и процедури според екологичните норми.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:46 | 26.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още