IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Монбат предоставя заем от 1 млн. евро на дъщерно дружество в Сърбия

Заемът е целеви и се предоставя за довършване на необходимите строително-монтажни дейности, монтаж и пускане в експлоатация на заводското оборудване

16:08 | 18.06.08 г.
Монбат предоставя заем от 1 млн. евро на дъщерно дружество в Сърбия

Монбат АД, в качеството си на едноличен собственик на капитала на „Монбат” ДОО, гр. Инджия, Сърбия, е предоставило на дъщерното си дружество заем в размер на 1 млн. евро при 8 процентна годишна лихва и срок на издължаване до 31 декември 2009 г., съобщи българският производител на акумулатори чрез "Бюлетин Investor.bg".

Заемът е целеви и се предоставя за довършване на необходимите строително-монтажни дейности, монтаж и пускане в експлоатация на заводското оборудване.

Съгласно решение на Управителния съвет на Монбат АД последното, в качеството си на едноличен собственик на капитала на "Монбат Рисайклинг", Румъния, увеличава капитала на дъщерното си дружество от 10 000 евро на 510 000 евро.

Капиталът се увеличава с парична вноска, изцяло внесена чрез банков превод. Увеличението на капитала предстои да бъде регистрирано съгласно действащото в Румъния законодателство.

И двете дружества на Монбат се занимават с рециклиране на стари акумулатори съответно в Сърбия и Румъния.

Свързани компании:

Монбат АД(MONB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:56 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още