IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Неохим започва обратно изкупуване от 19 юни

Инвестиционният посредник, през който ще се осъществи обратното изкупуване, е Булброкърс ЕАД

14:17 | 18.06.08 г.
Неохим започва обратно изкупуване от 19 юни

Гласуваното обратно изкупуване на до 3% от капитала на Неохим АД на проведеното Общо събрание на акционерите (ОСА) на дружеството в началото на месеца ще започне на 19 юни, съобщи компанията чрез БФБ-София.

Инвестиционният посредник, през който ще се осъществи обратното изкупуване, е Булброкърс ЕАД.

Съветът на директорите ще възложи на изпълнителните членове, заедно или поотделно, при спазване на закона и зададените от Общото събрание параметри да овласти инвестиционния посредник да извърши изискуемите от действащото законодателство действия по обратно изкупуване на акции.

Съгласно решението на ОСА Неохим ще изкупи обратно до 3% от капитала си до 180 дни при минимална цена 60 лева и максимална цена 95 лева.

На проведеното ОСА бе решено още да бъде разпределен дивидент от 0,5 лева на акция. На 11 юни на блоков сегмент бяха прехвърлени 680 000 акции, или 25,62 на сто от капитала на Неохим. Продавач по сделката бе Евро ферт АД, а купувач – Еко Тех ООД. Преди прехвърлянето Евро ферт притежаваше пряко 49,31% от капитала на дружеството, което означава, че участието му в капитала на Неохим е намаляло до 23,69 на сто.

Справка в АПИС сочи, че Еко Тех ООД е 90% собственост на Васил Живков Грънчаров, който е член на Съвета на директорите на Неохим.

Други по-големи участници в капитала на Неохим са Karifert International с дял от 17,16%, Agrofer International Establishment – 7,68%, Химимпорт – 2,38% и Златен лев Холдинг – 2,03%.

Днес 301 акции от капитала на Неохим смениха притежателя си на цени между 77,5 и 78 лева.
 

Свързани компании:

Неохим АД(NEOH)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:58 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още