IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Български авиокомпании ще могат да летят директно до САЩ

Страната ни получи удостоверение за по-висока категория по програмата за безопасност на Федералната авиационна администрация на САЩ

10:39 | 18.06.08 г.
Български авиокомпании ще могат да летят директно до САЩ

Удостоверение за по-висока категория на България по програмата за безопасност на Федералната авиационна администрация на САЩ получи страната ни във Вашингтон, съобщиха от правителствения пресцентър.

Удостоверението ще позволи на българските авиокомпании да изпълняват директни полети до Щатите. Документът е бил връчен на премиера Сергей Станишев в медийния музей Newseum в американската столица.

В присъствието на премиера външният министър Ивайло Калфин и и.д. държавен секретар на САЩ Джон Негропонте подписаха споразумение за сътрудничество в областта на предотвратяване разпространението на оръжия за масово унищожение и насърчаване на отношенията в отбранителната и военните области, както и меморандум за разбирателство между Министерството на вътрешните работи и Департамента по енергетика на САЩ за сътрудничество по предотвратяване на незаконния трафик на ядрени и други радиоактивни материали.

Станишев е разговарял и със секретаря по енергетиката на САЩ Самюел Бодман, като двамата се единни в мнението си, че е необходима по-голяма активност на американските инвеститори на българския пазар, в т.ч. и в областта на енергетиката, се посочва в съобщението.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:55 | 20.08.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още