IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Преглед на печата за 17 юни

07:53 | 17.06.08 г.
Автор - снимка
Създател
Преглед на печата за 17 юни

Разпродават “Кремиковци” на парче

в. Новинар

Най-добрият вариант за “Кремиковци” е комбинатът да премине през "специална" процедура по обявяване в несъстоятелност. Така активите на дружеството ще бъдат продадени на търг и ще се трансформират в нова фирма, в която служителите и работниците ще бъдат преназначени. Това заяви вчера изпълнителният директор на предприятието Гунтупали Джаганнадам. В новата компания ще преминат всички активи на завода, което означава, че комбинатът ще запази металургичното си производство, обясни Джаганнадам.

Върнете се, призова Станишев емигрантите ни в САЩ

в. Стандарт

Не сте забравени от България, започна Сергей Станишев обръщението си към българската общност в Ню Йорк. Премиерът направи кратка ретроспекция на прехода у нас. 90-те години бяха трудни, проблемите в икономиката доведоха до загуба на перспективи. Много българи заминаха и потърсиха шанс в други страни. Сега доживяхме като член на НАТО и ЕС да се нуждаем от по-силна връзка с българите по света, обясни Станишев. Той разказа с няколко думи за правителствената стратегия за българите в чужбина и за създаването на фонд, от който чрез конкурс ще се подпомагат проекти на емигрантите ни.

По-често да си спомняте за България, а защо не и да се върнете. С тези думи премиерът се обърна към залата. Той разясни, че в у нас няма достатъчно специалисти в някои сектори. Това карало фирмите да плащат повече за професионалисти в съответната област. Според премиера подобен път са извървели Испания и Португалия - техни кадри бягали да работят в други европейски държави, но се върнали, след като икономиката им се стабилизирала. "Това е ваш личен избор. Работата на институциите е да създадат условия за това", заключи Станишев.

Екоминистърът пак обеща пречиствателни станции на хотелиерите

в. Дневник

Седмица след като икономическият и социален съвет предложи хотелиерите по Черноморието сами да инвестират в пречиствателни станции, екоминистърът Джевдет Чакъров за пореден път заяви, че ведомството му приоритетно ще финансира проектите за пречистващи инсталации по крайбрежието. "По този начин директно ще подпомогнем туризма и ще изпълним директивата на ЕС за чистотата на водите", отбеляза министърът. Според икономическия и социален съвет обаче парите от оперативната програма "Околна среда" (ОПОС) трябва да бъдат насочени към по-бедни общини, които нямат възможност да инвестират във ВиК сектора.

Оставките в бургаската митница се оказаха театър

в. Сега

Оставките на ръководството на бургаската митница се оказаха театрални. Агенция "Митници" не е приела оставките на шефа на районната митническа дирекция Димчо Кирязов и на началника на местната митница Михаил Гочев, които сами пожелаха да се оттеглят заради "умора". Не е освободен и инспектор Христо Григоров, който направи самопризнания, че е откраднал цигари за 350 000 лв., за да връща дългове, които натрупал към групировката на Митьо Очите. Кирязов и Гочев заявиха миналия петък, че се оттеглят доброволно, макар и след като са били повикани в Агенция "Митници".

Веригата "Примасол" влезе в още два обекта на морето

в. Дневник

Германската група "Реве" (REWE), част от която са трите хотелски вериги "Калимера" (Calimera Activhotels), "Примасол" (PrimaSol) и ЛТИ (LTI International Hotels), развива бизнеса си с туристически обекти в България, като от тази година ще управлява два нови комплекса на Черно море. Информацията потвърди Калин Сутев, който е представител на групата за България. Така общият брой на хотелите, управлявани от "Реве" (Rewe Toutistik Hotels) у нас, станаха 12. Двата нови хотела са част "Примасол" - веригата, която предлага туристически продукт от типа ол инклузив (all inclusive) и е насочена към семейства. От тази година под тази марка ще работят хотел "Странджа" в Слънчев бряг и "Магнолия и СПА" между Слънчев ден и Златни пясъци.

Кредитори погват бизнесмен купил летище

в. Стандарт

Кредитори погнаха бизнесмен, купил военно летище със заеми. Двама бизнесмени от София са внесли съдебни искове срещу Николай Димитров и неговата фирма "Джуел N" ООД, но делата не могат да тръгнат заради обезпечителна заповед от Софийски градски съд, с която автоматично се спирала процедурата.
Парите си търсят и още две фирми от Стара Загора. Те според документите дали заема на едноличния търговец Николай Димитров, който само два дена след като сключил сделката с военните, пререгистрирал фирмата си в ООД, като влязъл в дружеството с апортна вноска за въпросното летище.

Автоклубове се обединиха срещу скъпите горива

в. Новинар

Повече от 100 шофьори на частни автомобили и около двайсет мотористи протестираха вчера в столицата срещу високите акцизи на горивата. Организацията става чрез интернет форумите за автомобили, обясниха пред “Новинар” автофенове. Те се събраха с колите си пред храм-паметник “Св. Александър Невски” и час след това проведоха шествие покрай Софийския университет “Климент Охридски”, бул. “Васил Левски”, “Патриарх Евтимий”, “Руски паметник”, “Христо Ботев” с включени клаксони и развети национални знамена. Шофьорите заплашиха, че ще блокират столицата, ако държавата не предприеме мерки за намаляване на акциза върху горивата, но не посочиха кога конкретно ще преминат към по-радикални форми на протест.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:24 | 27.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още