IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КРЗ Одесос разпределя 2 лв. дивидент на акция

Размерът на дивидента за една акция нето (само за акционери физически лица) е 1,9 лева

14:29 | 14.06.08 г.
КРЗ Одесос разпределя 2 лв. дивидент на акция

Кораборемонтен завод Одесос АД-Варна ще разпредели по 2 лева брутен дивидент на акция от печалбата за 2007 г., става ясно от съобщение на дружеството чрез БФБ-София.

Решението за разпределяне на паричен дивидент е взето на ОСА на дружеството, проведено на 14 юли във Варна. Размерът на дивидента за една акция нето (само за акционери физически лица) е 1,9 лева.

Нетната неконсолидирана печалба на КРЗ Одесос за първото тримесечие намаля до 2,3 млн. лв. от 3,7 млн. лв. година по-рано, което прави спад от 38,5 на сто.

От 14 април акциите на КРЗ Одесос бяха добавени към състава на blue-chip индекса Dow Jones STOXX Balkan 50 Equal Weighted Index, който представя движението на 50-те най-големи и най-ликвидни акции, търгувани на борси на Балканите.

През месец май дружеството участва в учредяването на Арсенал Одесос, в което има 60% дял. Последното е с предмет на дейност корабостроене и кораборемонт, както и строителство и продажба на недвижими имоти, вътрешно и външно търговска дейност, транспорт на пътници и товари в страната и чужбина и др.
 

Свързани компании:

КРЗ Одесос АД(ODES)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:05 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още