IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Митниците продадоха през борсата конфискувани цигари за по 9 ст. кутията

Бяха реализирани сделки за продажба на бензин А95 при цена от 1950 лв./1000 л и на дизелово гориво при цена от 2083 лв./1000 л.

15:50 | 13.06.08 г.
Автор - снимка
Създател
Митниците продадоха през борсата конфискувани цигари за по 9 ст. кутията

Агенция „Митници” тази седмица реализира през Софийската стокова борса (ССБ) сделка за продажба на конфискувани вносни цигари при цена от 9 ст. за кутия, съобщиха за Investor.bg от борсата.

Подобни сделки не е имало от месеци, въпреки че не за пръв път митниците продават конфискувани стоки през стоковата борса, главно цигари и алкохол. Средствата от продажбата на конфискуваните стоки отиват в държавата и по-конкретно в Агенцията за държавни вземания.

Цигарите по посочената сделка са с ниска цена, тъй като са без платени данъци и акцизи. Запознати посочиха, че по всяка вероятност фирмите, закупили цигарите, ще ги изнесат в страни като Македония и Азарбейджан.

След двуседмично прекъсване, тази седмица се възобнови търговията с горива на ССБ, макар и в не особено големи количества. Бяха реализирани сделки за продажба на бензин А95 при цена от 1950 лв./1000 л* и на дизелово гориво при цена от 2083 лв./1000 л.

Цените у нас на зърното и маслодайния слънчоглед, които напоследък са близки до средните европейски нива, останаха без промяна тази седмица - като прави впечатление сравнително голямото търсене на пшеница, вкл. нова реколта. Цените на посочените стоки на борсата в Будапеща са с незначителни колебания спрямо предходната седмица.

На този фон зърното на борсата в Чикаго продължи да се покачва, въпреки че ценови рекорди не са достигнати. Борсовата цена на пшеницата в САЩ към тази сутрин е 313 долара/т (повишение от 24 долара/т за седмица), а на царевицата – 279 долара/т (повишение от 26 долара/т за седмица).

Нерафинираното слънчогледово олио на борсата в Ротердам, след ценовия скок през миналата седмица, който беше главно психологически, сега малко намали цената си (с 40 долара за т) до 2060 долара/т.

*Посочените цени в лева са без включен ДДС

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:14 | 27.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още