IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Дъщерно на ЖП инфраструктура с договор за над 8 млн. лв.*

Срокът за изпълнение на поръчката по договора е до края на 2009 година

11:35 | 13.06.08 г.
Дъщерно на ЖП инфраструктура с договор за над 8 млн. лв.*

Локомотивен и вагонен завод ЕАД - Русе, 100% собственост на ЖП инфраструктура-холдингово дружество АД, ще подпише до края на юни нов договор с БДЖ на стойност над 8 млн. лв., съобщиха от компанията. 

Според клаузите на договора ще бъде извършен заводски ремонт на 10 броя електромотрисни влака по изготвени от БДЖ нови технически условия, които включват пълно рециклиране на коша на мотрисите и подмяна на електро - инсталация, като с това ще се удължи с още 10 години експлоатационният им срок. Срокът за изпълнение на поръчката е до края на 2009 година.

Същевременно в периода юни - началото на юли 2008 година “Локомотивен и вагонен завод” ЕАД гр. Русе ще предаде на БДЖ за експлоатация след извършен капитален ремонт последните два електромотрисни влака (ЕМВ), серия 32, по двустранен договор от 2005 година.

Работна група от специалисти на “БДЖ” ЕАД, “ЛВЗ” ЕАД и “БДЖ-Трансимпекс” АД обсъждат технически условия и икономическа целесъобразност от стартирането на съвместен проект за модернизация на ЕМВ. В работния проект се предвижда да участват външни партньори с доказани лидерски позиции в отрасъла като “ЧКД” - Прага, “Сименс” - Германия и други, се казва още в съобщението.

На 9 април Комисията за финансов надзор потвърди проспекта за първично публично предлагане на емисия акции, издадени от Железопътна инфраструктура - Холдингово дружество АД - София.

Емисията е в размер на 5 583 411 обикновени акции с номинална стойност от 1 лв. и минимална емисионна стойност от 5 лв. всяка. Емисията ще бъде издадена в резултат на увеличаване на капитала на дружеството, съгласно взето решение от Общото събрание на акционерите на дружеството.

Основни акционери на дружеството са Васил Божков, притежаващ 80% от капитала, и Орлин Хаджиянков с 20%.

Вчера стана ясно, че Рeмонтно - възстановително предприятие (РВП) Кьоне, което е дъщерно дружество на „ЖП инфраструктура холдингово дружество” АД е спечелило открит конкурс и подписа рамково споразумение за срок от 4 години (2008-2011 год.) за изпълнение на обществена поръчка за антикорозионна защита на стоманени железопътни мостове.

*Очаквайте поредната среща на Клуб Investor.bg, в която един от лекторите ще бъде Орлин Хаджиянков от „Железопътна инфраструктура – Холдингово дружество” АД 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:27 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още