IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Утре няма да има търговия, Xetra тръгва от 16-ти

КФН издаде частично одобрение на правилника на БФБ-София

16:19 | 11.06.08 г.
Утре няма да има търговия, Xetra тръгва от 16-ти

Във връзка с издадено частично одобрение на Правилника на БФБ-София АД от Заместник-председателя на КФН, ръководещ управление “Надзор на инвестиционната дейност”,  борсата информира че от 16 юни 2008 г. (понеделник), търговията на борсата ще се осъществява чрез новата търговска платформа Xetra.

Във връзка с прехода към новата платформа, на 12 и 13 юни 2008 г. търговска сесия няма да се проведе, съгласно решение на Съвета на директорите на БФБ-София АД от 02 юни 2008 г.

От КФН уточниха, че текстовете на правилника, свързани с надзор, двойно листване, вътрешна организация на членовете на борсата, гаранционен фонд, следва да бъдат съобразени с направените от комисията бележки с писмо от 28 май 2008 г. в 14-дневен срок от днешното частично одобрение.

Основните нововъведения в Xetra са:

- нови кодове
- нови видове поръчки (айсберг, стоп и пазарна към лимитирана)
- нова валидност на поръчките като време (веднага или никога, всичко или нищо и до 90 дни чрез възможност за избор на точен ден и час за изтичане)
- нова валидност на поръчките за различните етапи на търговия (само за непрекъсната търговия, само за аукциони, за цялата търговия и др.)
- нов аукцион, по който ще се провеждат прекъсванията за нестабилност, откриващия аукцион, междинния аукцион и закриващия аукцион
- нови фази на търговия

Новите функционалности в COBOS с Xetra са само седем
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:01 | 08.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още