IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Трима са кандидатите за консултанти при реализацията на енергийния холдинг

Това са Булброкърс Консултинг ЕООД, Делойт България ООД и Евроодит Би Екс

14:59 | 11.06.08 г.
Автор - снимка
Създател
Трима са кандидатите за консултанти при реализацията на енергийния холдинг

Трима са участниците, подали оферти в рамките на обявения срок в обществената поръчка на Министерство на икономиката и енергетиката с предмет „Консултантски услуги за реализация на холдингов модел за преструктуриране и консолидация на енергийните дружества с едноличен собственик на капитала – държавата“.

Това са Булброкърс Консултинг ЕООД, Делойт България ООД и Евроодит Би Екс, съобщиха от министерството.

Срокът за подаване на оферти изтече в 17 часа вчера.

Офертите на кандидатите бяха отворени днес, а ценовите предложения на допуснатите участници в обществената поръчка ще бъдат отворени на 13 юни в съответствие с тръжната документация.

Консултантът ще подпомага МИЕ в процеса на преструктуриране на енергийния сектор чрез създаване на холдингова структура, в която ще бъдат включени държавните енергийни компании и която ще доведе до въвеждане на подход на стратегическо управление в сектора, който ще интегрира в устойчива корпоративна структура възможностите за растеж, извън обхвата на съществуващата в момента структура от самостоятелни енергийни компании, се казва в съобщението на министерството.

Решението за създаване на енергиен холдинг, който да обедини Мини "Марица-Изток", ТЕЦ "Марица-изток 2", АЕЦ "Козлодуй", НЕК и "Булгаргаз", бе прието официално в средата на февруари.

По-късно през месеца бе съобщено, че холдингът ще се листва на фондовата борса като едно цяло, като преди това холдингът от финансов трябва да премине към оперативен.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:27 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още