IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Обрат при акциите на Кремиковци

Изчезнаха офертите "продава"

11:16 | 10.06.08 г.
Обрат при акциите на Кремиковци

Към 11:15 часа днес офертите "продава" на Кремиковци изчезнаха, след като акциите на металургичния комбинат бяха изкупени до максимума за деня от 2,171 лева. През предходните няколко сесии по позицията имаше серия от сериозни понижения близо до или при максимално позволените 30%.

Причината за промяната в нагласите от тотални разпродажби към покупки по позицията вероятно е появата на интервю в пресата с главния оперативен директор на "Арселор Митал" – Фолкер Швих, който споделя плановете на индийската компания относно Кремиковци, както и на информация, че държавата може да изплати заема от 325 млн. евро към облигационерите на комбината. Според инвестиционен банкер, цитиран от в. Стандарт, е възможна и национализация на дружеството.

През последната седмица акциите на Кремиковци изгубиха 66 на сто, след като от Арселор Митал обявиха, че ще направят нужните инвестиции за продължаване на производствена дейност на дружеството само ако "правителството, и най-вече съдът, следва указанията на компанията за процедурата по несъстоятелностна Кремиковци", която според Арселор Митал ще отнеме 4 месеца.

В понеделник от металургичния комбинат съобщиха, че Александър Томов вече официално не е част от Управителния съвет, след като беше регистриран новият УС начело с Гунтупали Джаганадам.

 

Свързани компании:

Кремиковци АД /в несъстоятелност/(4KW)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:54 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още