IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дивидент от 1 лв. на обикновена акция гласува ОСА на София комерс

Отделно притежателите на привилегировани акции от капитала на София комерс ще получат по 0,75 лева дивидент на една привилегирована акция

09:59 | 09.06.08 г.
Дивидент от 1 лв. на обикновена акция гласува ОСА на София комерс

Собствениците на обикновени акции от капитала на София комерс Заложни къщи ще получат по 1 лев дивидент на акция, е решило Общото събрание на акционерите (ОСА) на дружеството, проведено на 6 юни. Това показва съобщение на София комерс, публикувано в Бюлетин Investor.bg.

Отделно притежателите на привилегировани акции от капитала на София комерс ще получат по 0,75 лева дивидент на една привилегирована акция, съгласно условията в проспекта на привилегированата емисия.

ОСА е гласувало и за овластяване на Съвета на директорите на компанията да може да взема решение за обратно изкупуване на собствени акции от капитала на София комерс, като в рамките на една календарна година максимално допустимият размер на изкупените собствени акции е 3%.

Последната дата за сключване на сделки с обикновените и привилегированите акции на София комерс, в резултат на които приобретателят има право на дивидент, е 18 юни.

На събранието са гласувани и промени в устава на дружеството, като се добавя нова точка, която предвижда дружеството да може да сключва сделки по прехвърляне или предоставяне ползването на цялото търговско предприятие на фирмата, разпореждане с активи, чиято обща стойност през текущата година надхвърля половината от стойността на активите на дружеството съгласно последния заверен годишен финансов отчет. Предвижда се и компанията да има сделки по поемане на задължения или предоставяне на обезпечения към едно лице или към свързани лица, чийто размер през текущата година надхвърля половината от стойността на активите на София комерс Заложни къщи съгласно последния заверен годишен финансов отчет.

До момента на днешната борсова сесия няма сключени сделки с обикновените и привилегированите акции.

Свързани компании:

София Комерс - Заложни къщи АД - Обикновени акции(SCOM)

София Комерс – Заложни къщи - Привилегировани акции - падежирали(6SO)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:01 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още