IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Преглед на печата за 7 юни

Работна група, създадена от премиера Сергей Станишев, ще лобира пред Европейската комисия за повторното отваряне на 3-ти и 4-ти блок на АЕЦ „Козлодуй”

10:14 | 07.06.08 г.
Автор - снимка
Създател
Преглед на печата за 7 юни

Отново лобират пред Брюксел за АЕЦ “Козлодуй”
в. Новинар

Работна група, създадена от премиера Сергей Станишев, ще лобира пред Европейската комисия за повторното отваряне на 3-ти и 4-ти блок на АЕЦ „Козлодуй”, съобщиха вчера от Министерския съвет. Експертите ще изготвят проект за подобряване на работата на спрените блокове и въвеждане на системи за намаляване на изхвърляните вредни емисии във въздуха.

Сиренето поскъпва с 15 процента
в. Новинар

Цената на сиренето и кашкавала може да се увеличи с 15 процента в разгара на лятото, предупредиха вчера млекопреработватели. В момента 90 процента от мандрите работят на загуба и теглят огромни кредити, за да покриват разходите си за ток и гориво, каза Симеон Присадашки от Асоциацията на млекопреработвателите.

В случай че млечните продукти се задържат на сегашните цени, е възможно голяма част от фирмите в сектора да фалират. Затова е необходимо цените на тези стоки да бъдат увеличени поне с 15 процента, за да има и печалба, обясни Присадашки. По думите му в момента килограм бяло саламурено сирене струва около 5 лв., а реалната му цена е около 6 лв.

Жалбите за обществени поръчки и концесии ще прескочат КЗК
в. Сега

Регионалните административните съдилища може да поемат жалбите по процедурите за обществени поръчки и възлагане на концесии. За това призова вчера в Народното събрание Константин Пенчев, председател на Върховния административен съд (ВАС). В момента първата инстанция, до която фирмите могат да подават възраженията си, е Комисията за защита на конкуренцията (КЗК). КЗК и без друго е претрупана с работа и трудно смогва със сроковете. Освен комисията няма поделения в страната и бизнесмените от провинцията губят време и пари за пътуване до София.

Блокираха 2 000 литра съмнително олио
в. Стандарт

2 000 литра олио блокираха в складове за проверка здравните инспектори от Хасково. Акциите са извършени по нареждане на Министерството на здравеопазването след сигнала на ЕС, че слънчогледово масло с канцерогенно действие от Украйна, може да залее пазарите.

Всички събрани документи за вноса на от партидите ще бъдат изпатени в Министерството на здравеопазването и ако се наложи след това ще бъдат извършени анализи на олиото. Количествата, намерени при проверката в Хасково, са временно спрени от пазара.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:36 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още