IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

„Булгаргаз” преговоря за строителство на междусистемна връзка с Румъния

Най-дългият маршрут на тръбата, който се разглежда, е 20 км

11:11 | 06.06.08 г.
Автор - снимка
Създател
„Булгаргаз” преговоря за строителство на междусистемна връзка с Румъния

„Булгарргаз Холдинг” ЕАД, и по-конкретно „Булгартрансгаз”, започна преговори с румънските си партньори от „Трансгаз” за строителството на междусистемна връзка между газопроводите на двете страни, съобщиха за Investor.bg от ръководството на компанията.

Към момента разговорите са на начален етап, като се обсъждат няколко варианта на изграждане на свързващия газопровод. Най-дългият маршрут на тръбата, който се разглежда, е 20 км, поясниха от „Булгаргаз”. Един от вариантите за преминаване на тръбата, предложен от румънската страна, е при Русе-Гюргево, който е по-къс.

Становище, че по-скорошното изграждането на газопровода „Набуко” ще подобри снабдяването с природен газ в региона, е изразил главният изпълнителен директор на „Булгаргаз” Димитър Готов на конференция в Румъния, посветена на пазарите на природен газ.

По негово мнение „Набуко” би могъл да бъде захранван с газ от Иран и Ирак. Гогов е посочил още, че газът от „Набуко” би могъл както да се транзитира през страната ни, така и част от него да се използва за собствени нужди.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:36 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още