IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Нови оставки в митниците*

В съобщението на агенция Митници не се уточняват причините за подаването на оставките

10:11 | 06.06.08 г.
Автор - снимка
Създател
Нови оставки в митниците*

Директорът на Регионална митническа дирекция в Бургас Димчо Кирязов и началникът на Митница Бургас Михаил Гочев са депозирали своите оставки пред ръководството на Агенция “Митници”, съобщиха от агенцията.

В съобщението не се уточняват причините за подаването на оставките.

Припомняме, че в края на миналата седмица министърът на финансите Пламен Орешарски назначи за директор на агенцията Христо Кулишев, след като прие оставката на дотогавашния ръководител на институцията Асен Асенов.

„Решението да подам оставка е лично мое и е отпреди една година. Тогава обаче бях помолен от ръководството на Агенция "Митници" да остана на поста и да продължа да изпълнявам служебните си задължения“, коментира решението си Димчо Кирязов, цитиран от БТА.

Димчо Кирязов управляваше бургаската митница седем години. Преди седмица името му бе замесено в скандал с изчезването на 210 мастербокса контрабандни цигари от склад "Задържани стоки" в митницата. Цигарите "Марлборо" бяха конфискувани като веществено доказателство по досъдебно производство. 

По случая Кирязов заяви, че криминалният инцидент е факт, но отказа повече подробности.

 

*Информацията е актуализирана в 15.40 часа

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:09 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още