IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Продажбите на Софарма за първите пет месеца с ръст от 7,5% на годишна база

Дружеството не реализира ръст в продажбите на вътрешния пазар за периода, поради приключилата реконструкция на ампулното производство, което планирано се отразява на продажбите в първите два месеца на годината

17:15 | 05.06.08 г.
Продажбите на Софарма за първите пет месеца с ръст от 7,5% на годишна база

Софарма АД отчита ръст в продажбите за петмесечието на годината от 7,51%, в т.ч. 26,28% за износ във валутно изражение, съобщи фармацевтичният производител чрез "Бюлетин Investor.bg".

Дружеството не реализира ръст в продажбите на вътрешния пазар за периода, поради приключилата реконструкция на ампулното производство, което планирано се отразява на продажбите в първите два месеца на годината.

След стартиране на новата мощност от март 2008 г. Софарма бележи възходящ месечен тренд на продажбите си за вътрешния пазар, се казва още в съобщението.

За месец май на тази година Софарма има 0,04% ръст в продажбите на вътрешния пазар и 23,56% снижение на износа във валутно изражение, с което реализира 13,3% снижение общо в продажбите спрямо същия месец на предходната година.

Днес книжата на Софарма отстъпиха с 1,14% до 6,05 лева при обем от 4 200 лота.

Свързани компании:

Софарма АД(SFA)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:13 | 24.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още