IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дъщерно на Каолин получи разрешение за проучване на минерали в Кюстендил

Към момента Магма-97 АД има четири концесионни права върху находища за добив на фелдшпат

14:54 | 05.06.08 г.
Дъщерно на Каолин получи разрешение за проучване на минерали в Кюстендил

Дъщерното дружество на Каолин АД – Магма-97 АД, получи разрешение от Министерски съвет за търсене и проучване на индустриални минерали (фелдшпат) в площта "Коприва-Бобешино", съобщи дружеството чрез БФБ-София.

Площта "Коприва-Бобешино" е разположена в района на селата Коприва, Жеравино, Бобешино, Цървендол и Преколница, община Кюстендил. Общата площ на терена е 24,4 кв. км, а срокът на разрешението е 3 години.

Към момента Магма-97 АД има четири концесионни права върху находища за добив на фелдшпат.

От отделно съобщение става ясно, че Каолин е одобрил увеличение на капитала на учреденото през ноември 2007 г. дъщерно дружество Соларпро АД, в което след увеличението Каолин АД ще притежава 80% от капитала.

Другият акционер на дъщерното дружество и след увеличението остава Николай Беров, чието участие в капитала вече ще възлиза на 20%.

Дружеството бе учредено с капитал в размер на 2 500 000 лева, който в момента е изцяло внесен. След приетото увеличението на капитала същия ще възлиза на 6 млн. лева със срок за внасяне, съгласно изискванията на Търговския закон.

Предстои в рамките на следващите 15 дни финализиране на преговорите с финансова институция за финансиране на планираното стартиране на производството на фотоволтаични модули в Силистра в началото на 2009 г.

Отделно Каолин съобщи, че дружеството е вече собственик на 92% от капитала на “M.I.D AL” Shpk., Албания. Дружеството бе придобито от “Каолин” АД в края на миналата година и е един от водещите производители на варовици в страната.

Другите собственици на капитала в албанското дружеството са две местни физически лица, като притежават съответно всеки по 4 %, които същевременно са ангажирани частично и с оперативния мениджмънт на задграничното дружество.

Днес книжата на Каолин спаднаха с 0,99% до 11 лева при обем от 4 315 лота.

Свързани компании:

Каолин АД(6K1)

Каолин АД - облигации(BKAO)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:50 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още