IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Офертите при Кремиковци вещаят нов спад от 30% за утре

В системата има въведени 17 оферти за продажба на близо 23 хиляди акции от капитала на дружеството на долното ценово ограничение за утре

14:44 | 04.06.08 г.
Офертите при Кремиковци вещаят нов спад от 30% за утре

Към 14,30 часа днес има въведени 17 оферти за продажба на близо 23 хил. акции от капитала на Кремиковци при цена 3,248 лева, което е долното ценово ограничение за утрешната търговия по позицията.

Има въведени 12 оферти „купува“ за общо 5 500 акции също при долното ценово ограничение или близо до него.

Така, ако въведените до момента оферти не бъдат изтрити или променени, по всяка вероятност утре ще станем свидетели на нов 30-процентен спад в пазарната капитализация на Кремиковци.

Днес книжата на металургичния комбинат се сринаха с близо 30 на сто спрямо цената на отваряне сутринта, след като се заговори за процедура за несъстоятелност на дружеството, а от единия от кандидат-купувачите на Кремиковци – ArcelorMittal, събщиха, че процедурата по несъстоятелност на Кремиковци ще отнеме 4 месеца.

Миналата седмица другият кандидат-купувач, компанията "Ворскла Стил България", част от Група "Финанси и Кредит" на украинския бизнесмен Констянтин Жеваго, подписа меморандум за съгласие с представители на българските профсъюзи, съгласно който компанията се задължава да изпълни по-рано обявените мерки за съживяване на металургичния комбинат и плана за жизнеспособност. 

Свързани компании:

Кремиковци АД /в несъстоятелност/(4KW)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:09 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още