IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Инвеститорите повярваха, че ще има несъстоятелност при Кремиковци

Акциите на дружеството се понижиха с 30% до минимималните ценови ограничения за деня от 4,473 лв. за акция

10:39 | 04.06.08 г.
Инвеститорите повярваха, че ще има несъстоятелност при Кремиковци

Днес инвеститорите повярваха в изявленията, че ще има несъстоятелност при Кремиковци АД и цените на акциите на дружеството се понижиха с 30% до минимималните ценови ограничения за деня от 4,473 лв. за акция.

При първото официално споменаване за несъстоятелност на Кремиковци цените задържаха нивото от 8-10 лв., но все повече инвеститори вярват в тази хипотеза и на минималното ценово ограничение в момента се предлагат над 10 хил. акции при изтъргувани до момента днес 7 542 акции.

На 21 май тази година бе обявено, че ArcelorMittal ще плати 1,2 млрд. долара за Кремиковци, като министърът на икономиката съобщи, че е поискана несъстоятелност и решението ще е на съда.

На 21 май средната цена беше 9,23 лв. за акция при изтъргувани 51 913 акции, което е най-високият дневен обем акции на дружеството за последните 3 години, защото инвеститорите доказаха, че знаят цените, но не и стойностите (както твърди създател на индекса Dow Jones) и купуваха агресивно при по-ниските цени от изтълкувалите правилно новината, които продаваха.

Вчера следобед ArcelorMittal обяви, че процедурата по несъстоятелност на Кремиковци ще отнеме 4 месеца.
В резултат днес цените на акциите на Кремиковци се понижават рязко.

Акциите на ArcelorMittal са поскъпнали 24 пъти за последните 5 г., като според експерти една от причините за успеха на дружеството е придобиването на стоманодобивни дружества чрез несъстоятелност и превръщането им в печеливши заводи.

Решението за евентуална несъстоятелност е в ръцете на съда.

Материалът не представлява препоръка за взимане на инвестиционно решение

Свързани компании:

Кремиковци АД /в несъстоятелност/(4KW)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:58 | 04.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още