IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Повечето инвеститори не вярват в приложението на техническия анализ на БФБ

Общо 59% от гласувалите имат познания по технически анализ, а 24% - нямат

11:23 | 04.06.08 г.
Повечето инвеститори не вярват в приложението на техническия анализ на БФБ

Малко  над половината от гласувалите в анкета на Investor.bg не вярват в приложимостта на техническия анализ на БФБ-София. Общо гласувалите са 1 026 посетители на страницата.

30% от гласувалите вярват в приложението на техническия анализ на родната борса, а 16% не могат да преценят.

Оказва се, че 59% от гласувалите имат познания по технически анализ, а 24% - нямат.

Вярата в приложимостта на техническия анализ на БФБ-София е по-висока при имащите познания в тези методи, като съотношението е 1:1,68 в полза на невярващите.

Нямащите познания по технически анализ имат и по-нисък коефициент на доверие в приложимостта на метода, а именно 1:2 в полза на невярващите.

Техническият анализ представлява метод за прогнозиране на финансовите пазари на база историческите стойности на цените на финансовите инструменти и изтъргуваните обеми. Методът не взима под внимание икономическите фактори, като  приходи, печалби, финансови коефициенти, макроикономически данни и т.н., като допуска че те са калкулирани в цената на самите активи. Техническите анализатори изследват единствено динамиката в търсенето и предлагането на пазара посредством графиките на цените.

Пример за технически индикатор за тренд линиите, които много инвеститори използват за очертаване на общите тенденции на пазара.

Новата анкета задава въпроса "Ръстът на доходите изпреварва ли инфлацията на личната ви потребителска кошница?".

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:57 | 12.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още