IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Учебните заведения с видеонаблюдение в София ще достигнат 116 тази година

В бюджета за тази година са предвидени 2,6 млн лв., с които ще бъдат поставени камери в 13 училища и 32 детски градини

15:08 | 03.06.08 г.
Автор - снимка
Създател
Учебните заведения с видеонаблюдение в София ще достигнат 116 тази година

Общо 116 учебни заведения на Столичната община - детски градини и училища, ще бъдат обхванати след приключването на втория етап от изграждането на системата за видеонаблюдение, се посочва в писмо до комисията по обществен ред и сигурност на СОС от заместник-кмета по образование Йорданка Фандъкова.

В първия етап от проекта "Изграждане на система за видеонаблюдение в общинските училища на територията на София", за който миналата година бяха отпуснати 2,5 млн лв., са обхванати 45 училища с 33 997 ученика и 26 детски заведения.

С изграждането на оперативен център в Столичната община и на работно място в СДП общата стойност на проекта е 3,393 млн. лв. Броят на инсталираните камери в училищата варира от 6 до 12 в зависимост от големите на учебното заведение.

През втория етап от реализирането на проекта ще се изгражда видеонаблюдение в учебните заведения в районите "Средец", "Слатина", "Оборище", "Лозенец", "Триадица", "Сердика", "Красна поляна" и "Изгрев". В бюджета за тази година са предвидени 2,6 млн лв., с които ще бъдат обхванати 13 училища и 32 детски градини.

За осигуряването на допълнително финансиране Столичната община ще кандидатства и по специализираните програми на МОН и МРРБ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:59 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още