IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Седмицата стартира с тестовете на новия COBOS

От днес COBOS ще работи в тестов режим с новата функционалност на Xetra

07:45 | 02.06.08 г.
Автор - снимка
Създател
Седмицата стартира с тестовете на новия COBOS

От днес, 2 юни, системата COBOS ще работи в тестов режим с новата функционалност на Xetra.

За работа с тестовата система не е необходима повторна регистрация, като достъпът ще е посредством съществуващите електронни сертификати, издадени от БФБ-София АД.

В интервю за Investor.bg изпълнителният директор на БФБ-София Бистра Илкова поясни, че промените в COBOS се свеждат до възможността за въвеждане на нов тип поръчки, какъвто са тези от типа „пазарна към лимитирана“ и „айсберг“. Също така посредством COBOS ще се предоставя и повече информация относно цените на финансовите инструменти.

На 4 и 5 юни на закрити аукциони ще бъдат предложени 250 000 акции на Ломско пиво на цени между 3,8 и 5,32 лв.

На 6 юни (петък) е насрочено Общо събрание на акционерите (ОСА) на Неохим АД, на което ще бъде гласувано обратно изкупуване на до 3% от капитала на компанията, или до 79 630 броя акции.

На 6 юни ще се проведе и ОСА на София Комерс – Заложни къщи, на което ще се гласува за дивидент от 0,75 лв. на всяка привилегирована акция и 1 лв. на обикновена акция, както и за обратно изкупуване на до 3% от капитала на дружеството.

През седмицата ще се проведат и Общите събрания на други 13 компании. За днес е насрочено ОСА на Екип 98 Холдинг, за утре (3 юни) – тези на Капитал Директ-1 АДСИЦ, ЗПАД Булстрад и Петър Караминчев. На 4 юни ще се проведат ОСА на И Ар Джи Капитал-1 АДСИЦ и Сити Дивелопмънт АДСИЦ, на 5 юни – на И Ар Джи Капитал-2 АДСИЦ, а на 6 юни – тези на Никотиана БТ Холдинг, Развитие Индустрия холдинг, И Ар Джи Капитал-3 АДСИЦ, Ком Холдинг, Алба-Виа и Актив Пропъртис.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:36 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още