IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Преглед на печата за 31 май

Министерството на финансите ще поиска от Еврокомисията да отложи поскъпването на акцизите върху горивата за България

10:10 | 31.05.08 г.
Автор - снимка
Създател
Преглед на печата за 31 май

Искат забавяне на увеличението на акциза върху горивата
в. Новинар

Министерството на финансите ще поиска от Еврокомисията да отложи поскъпването на акцизите върху горивата за България. Това съобщи вчера транспортният министър Петър Мутафчиев. В момента акцизът върху дизела у нас е 600 лв. за 1000 литра, а до 2013 г. той трябва да стане 660 лв., колкото е в Европа. По думите на Мутафчиев отлагането на увеличението на акцизите е възможно, но само с разрешение на европейската комисия.

И синдикати, и работодатели зад превозвачите
в. Стандарт

И синдикати, и работодатели застават зад каузата на фирмите от автомобилния сектор. Това е нещо уникално и може да бъде обяснено с факта, че проблемите в сектора не са единствено работодателски, нито единствено профсъюзни. Те обхващат цялата икономика. Това заяви днес Миролюб Столарски, съпредседател на Конфедерацията на съюзите в автомобилния транспорт на пресконференция.

Протестите на превозвачите в България не защитават турските представители на бранша. Напротив – ние от няколко години искаме да бъде въведен разрешителен режим за превозвачите от трети страни, подчерта Столарски. Подобен режим имало навсякъде в Европа с изключение на нашата страна. Този факт облекчавал изключително много турските превозвачи. В резултат на което между 700 и 800 хил. турски камиона годишно преминавали през България.

Екоминистерството одобри отчетите на фирмите за оползотворяване на отпадъци
в. Дневник

Министърът на екологията Джевдет Чакъров одобри докладите на организациите по оползотворяване на отпадъци от опаковки и така призна, че са изпълнили задълженията си за 2007 г. , съобщиха от министерството.
От тринайсетте фирми, които събират и рециклират опаковките си самостоятелно, са одобрени отчетите на осем. Останалите пет ще трябва да внесат пълния размер на продуктовата такса за пуснатите от тях на пазара продукти през цялата 2007 г., съобщи зам.-министър Чавдар Георгиев.

Цялото парно на София мина на природен газ
в. Сега

Почти 100% от парното и топлата вода на столицата ще работи на природен газ още през есента, съобщиха вчера от "Овергаз Инк." Това става възможно, защото лицензираната за столицата компания "Софиягаз" присъедини към мрежата си временните отоплителни централи в кварталите "Хаджи Димитър", "Сухата река", "Левски-Г" и централата на Инжстрой. Досега те изгаряха около 1 млн. тона мазут и работеха само през зимата, поради което жителите на тези квартали не разполагаха с топла вода през лятото.

В момента се изгражда вътрешната газова инфраструктура и в началото на юни предстоят функционалните проби на обектите. За да включи тези централи в мрежата си, дъщерното дружество на "Овергаз Инк." изгради 6.5 километра разпределителен газопровод.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:25 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още