IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Задържаха чеченци, извършващи у нас финансов рекет и пране на пари

Групата е подозирана във финансиране на терористични формирования в Чечения

11:56 | 30.05.08 г.
Автор - снимка
Създател
Задържаха чеченци, извършващи у нас финансов рекет и пране на пари

Държавна агенция „Национална сигурност” (ДАНС) разкри и задържа организирана престъпна група от чеченци, извършващи на територията на България финансов рекет и пране на пари, съобщи правителственият пресцентър.

Групата се установява трайно в България в края на 90-те години. Поддържа връзки с български престъпни групи, с които осъществява съвместна незаконна дейност. На наша територия членовете й се занимават и с посредничество при незаконна търговия със стоки с възможна двойна употреба и оръжие.

Разкритията сочат и участие на престъпната група в контрабандни схеми за износ на български цигари; източване на ДДС и пране на пари; участие в схеми за незаконно придобиване на българско гражданство и статут на пребиваване на чужди граждани в страната.

Групата е подозирана във финансиране на терористични формирования в Чечения.

На основните членове на групата са наложени принудителни административни мерки от председателя на ДАНС. Работата на агенцията продължава по лица, свързани с дейността на групата в България.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:13 | 28.08.22 г.
Специални проекти виж още
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.
Финанси виж още