IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Ще подаваме по интернет заявления за документи за самоличност

Подаването на заявления за издаване на документи за самоличност по електронен път става чрез удостоверение за електронен подпис

12:44 | 29.05.08 г.
Автор - снимка
Създател
Ще подаваме по интернет заявления за документи за самоличност

По интернет ще могат да се подават заявления за издаване на някои основни документи за самоличност, гласят приетите днес от правителството промени в Закона за движение по пътищата.

Електронните услуги, които ще можем да ползваме в бъдеще, включват подаване на заявления за издаване на документ за самоличност, на дубликат за свидетелство на регистрация на пътно превозно средство, за обявяване на невалиден на български документ за самоличност, на заявления за издаване на различни видове удостоверения и разрешения, подаване на уведомления за различни обстоятелства по регистрация на пътно-транспортни средства, изпращане на съобщение до органите на полицията за извършено пътно-транспортно произшествие и др.

Приетите днес промени, които трябва да бъдат одобрени от Народното събрание, засягат и изменения в Закона за български документи за самоличност.

Подаването на заявления за издаване на документи за самоличност по електронен път става чрез удостоверение за електронен подпис, като готовият документ се получава лично от заявителя.

По електронен път не могат да се подават заявления, когато предстои първоначално издаване на дадения документ, а също така и при искания за промяна на гражданство на заявителя, на ЕГН и на име.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:15 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.
Финанси виж още