IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Евроком Кабел и Кейбъл ТЕЛ се обединяват

Новосъздадената телекомуникационна компания ще бъде част от холдинга FN Cable, контролиран от инвестиционния фонд WarburgPincus

11:41 | 29.05.08 г.
Евроком Кабел и Кейбъл ТЕЛ се обединяват

Ръководствата на двата водещи оператора в сектора кабелна телевизия и интернет - Евроком Кабел и КейбълТЕЛ, обявиха днес намерение да обединят дейността си, което да даде допълнителна перспектива за развитие на бизнеса им в областта на кабелната и цифрова телевизия, интернет услугите, телефонията и корпоративните решения, съобщиха от компаниите.

Новосъздадената телекомуникационна компания ще бъде част от холдинга FN Cable, контролиран от инвестиционния фонд WarburgPincus.

Сделката подлежи на одобрение от Комисията за защита на конкуренцията, заявление за което е подадено на 23 май 2008 г.

Евроком Кабел Мениджмънт България е телекомуникационен оператор, който предлага всички комуникационни услуги за дома. Компанията е част от FN Cable group - една от водещите телекомуникационни компании в Централна и Източна Европа. Евроком Кабел предлага услугите си на потребителите в София, Пловдив и Плевен, както и в редица други градове в България.

КейбълТЕЛ е телекомуникационен оператор от ново поколение. Фирмата е основана през 1999, а през 2003, след като е придобита от международен стратегически инвеститор, става ключов играч на пазара на кабелена телевизия, интернет и телефония в България. КейбълТЕЛ притежава най-голямата независима оптично-коаксиална мрежа в България и предлага услугите си в 23 града в цялата страната. Фирмата е и водещ доставчик на кабелна телевизия и интернет в Република Македония.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:35 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още