IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

"Столичен градски транспорт" и "Паркинги и гаражи" се сливат

Бъдещият "Център за градска мобилност" ще поеме въвеждането и експлоатацията на интелигентни транспортни системи за управлението и др. дейности

09:09 | 29.05.08 г.
Автор - снимка
Създател
"Столичен градски транспорт" и "Паркинги и гаражи" се сливат

Общинските дружества "Столичен градски транспорт" и "Паркинги и гаражи" да се слеят в "Център за градска мобилност" ще гласуват днес общинските съветници, съобщи Dnes.bg. 

С решението си днес общинарите ще възложат на управителните органи на двете дружества да изготвят проект на договор за преобразуване чрез сливане.

Средствата от сделката трябва да постъпят в разпореждане на бъдещия транспортен консорциум, ако това е възможно от правна гледна точка, или в самото дружество за намиране на нов терен за изнасяне и технологично обновяване на мощностите му.

Бъдещият "Център за градска мобилност" ще поеме въвеждането и експлоатацията на интелигентни транспортни системи за управлението, контрола и подобряването на движението, издаването на превозните документи и реализирането на приходите от превозната дейност.

В системата се включва и бъдещото електронно таксуване на пътниците в градския транспорт.

В дейностите на новото дружество ще влизат и финансирането, изграждането, експлоатацията и поддържането на паркингите, гаражите и местата за паркиране в София.

Временната комисия по преобразуване на общинските дружества предлага "Трамкар"да запази своята самостоятелност, но да започнат действия за продажбата на имота на дружеството на бул. "Цар Борис Трети".

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:48 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още