IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Модернизацията на яхтклуба във Варна ще струва над 1 млн. лв.

За ремонт на вълнолома са предвидени 200 хил. лв., вече се работи и по реконструкцията на варненския фар

16:38 | 28.05.08 г.
Автор - снимка
Създател
Модернизацията на яхтклуба във Варна ще струва над 1 млн. лв.

Модернизацията на яхтклуба на Морска гара – Варна ще излезе над 1 млн. лева. За ремонт на вълнолома са предвидени 200 хил. лв., вече се работи и по реконструкцията на варненския фар. Това каза председателят на Общинския съвет във Варна Борислав Гуцанов при посещението си на обекта, който вече се реконструира. 

Той уточни, че тази част от варненското пристанище отдавна се нуждае от по-добра визия. Поводът да се осъвремени обликът на яхтклуба е и предстоящото Световно първенство по ветроходство тази година.

През следващата година Варна ще бъде домакин и на Европейското първенство по ветроходство, а през 2010 година – на регата "Къти сарк".

Директорът на Пристанище - Варна Данаил Папазов уточни, че на новия порт ще има модерно съоръжение, осигуряващо електрозахранване, вода и интернет на акостиралите яхти, както изисква съвременният комфорт по европейските пристанища.

Там ще бъдат изградени и нов ресторант, кафе-сладкарница и пиано бар.

Капацитетът на яхтеното пристанище е разширен и там вече ще могат да акостират 120 яхти - 40 големи и 80 малки.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:01 | 01.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още