IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Балканкар Заря отчита консолидирана загуба на стойност 9 хил. лв.

Дъщерните дружества на Балканкар Заря добавят 1,3 млн. лв. към консолидираните продажби

12:03 | 28.05.08 г.
Балканкар Заря отчита консолидирана загуба на стойност 9 хил. лв.

През първото тримесечие на 2008 г. Балканкар Заря АД отчита консолидирани приходи от продажби в размер на 3,41 млн. лв., става ясно от консолидирания отчет на компанията, представен чрез БФБ-София.

Няма възможност да се направи сравнение на постигнатите резултати със сравнимото тримесечие на 2007 г., тъй като данните за предходния период за 2007 г. са представени на база неконсолидирани отчети.

Нетният консолидиран финансов резултат обаче е загуба на стойност 9 хил. лв. Балканкар Заря консолидира Балканкар Руен АД и Уотс Заря Лимитед АД.

Последните две дружества добавят 1,3 млн. лв. към нетните приходи от продажби на Балканкар Заря.

През първото тримесечие на 2008 г. продължават процесите по реализацията на проектите по газификацията на дружеството и по изграждането на ERP- системата за управление на бизнес процесите в Балканкар Заря АД, се казва още в материалите към отчета. По отношение на проекта по газификация на дружеството през настоящото тримесечие стартира проекта по изграждане на отоплителна инсталация в основните производствени помещения на дружеството.

Периодът на реализация на проекта до етап “go alive” (работа на сисетмата в реално време) е 12-месечен. Инвестицията е за 320 000 лева и се очаква да приключи успешно до края на първото полугодие на 2008 г. Целта на проекта е цялостен обхват и по ефективно управление на всички ресурси на фирмата.

До момента няма сделки с акциите на Балканкар Заря.

 

Свързани компании:

Балканкар-Заря АД облигации(4BUA)

Балканкар-Заря АД(BZR)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:16 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още