IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

КЗК иска помощ от БСК за доказване на евентуален картел при горивата

Картелните споразумения най-често са неформални, без писмени доказателства, което изключително затруднява тяхното разкриване

17:55 | 27.05.08 г.
Автор - снимка
Създател
КЗК иска помощ от БСК за доказване на евентуален картел при горивата

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) е изпратила писмо до Българската стопанска камара (БСК) с молба за съдействие при работата й по доказване на евентуални забранени споразумения между дистрибутори на горива, съобщиха от БСК.

В писмото си КЗК отбелязва, че картелните споразумения между конкурентите най-често са неформални, в устна форма, без писмени доказателства, което изключително затруднява тяхното разкриване.

Комисията изразява готовност за сътрудничество с БСК с оглед на предоставянето на професионални анализи и доказателства, които биха били полезни в работата на експертите на КЗК и по други случаи на непазарно поведение.

В отговор на предположенията, че високите цени на дизеловото гориво може да се дължат на картелно споразумение в бранша, от КЗК заявиха в края на миналата седмица, че засега нямат постъпили сигнали и доказателства за действително наличие на такова споразумение.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:20 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още