IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Вапцаров Холдинг е вече 100% собственик на Вапрес и Вап Хидро

Преди изкупуването Вапцаров Холдинг притежаваше 30% от капитала на Вап Хидро и 40% от капитала на Вапрес

10:44 | 27.05.08 г.
Вапцаров Холдинг е вече 100% собственик на Вапрес и Вап Хидро

Вапцаров Холдинг АД е изкупило всички дружествени дялове от капитала на дружествата Вапрес ЕООД и ВАП Хидро ЕООД, с което става едноличен собственик в капитала им, съобщи дружеството чрез БФБ-София.

Преди изкупуването Вапцаров Холдинг притежаваше 30% от капитала на Вап Хидро и 40% от капитала на Вапрес. И двете дружества бяха с ограничена отговорност.

Вап Хидро ЕООД се занимава основно с инженерингова дейност и търговия в областта на хидроенергетичното оборудване, а Вапрес ЕООД се занимава основно с инженерингова дейност и търговия в областа на ковашко-пресовото оборудване.

По-рано през месеца Вапцаров Холдинг съобщи, че Надзорният съвет на дружеството е решил да прекрати предсрочно правомощията и да освободи като член на Управителния съвет на Вапцаров Холдинг Бони Евлогиев Бонев, поради установени виновно причинени вреди на дружеството.

През 2007 г. е извършена пълна инвентаризация на активите и пасивите на Вапцаров Холдинг, в резултат на която е взето решение от ръководството на дружеството банковите заеми да бъдат поети от Вап Хидро и Вапрес. През 2007 г. заемите са преструктурирани по фирми и са отписани от баланса на Вапцаров Холдинг.

„В резултат на всички тези действия стойностите на активите и пасивите, а също така и стойностите на отчетените приходи и разходи в отчетните форми на финансовия отчет бележат чувствителен спад, който не е резултат на негативни явления в дейността на дружеството, а в резултат на проведената политика на промяна от ръководството му“, се казва в доклада за дейността на Вапцаров Холдинг за миналата година.

В началото на месец февруари 2008 г. Вапцаров Холдинг учреди ВАП Продакшън ЕООД, което ще се занимава основно с дейността по производството на конструираното и договорено за производство от другите две дружества оборудване.

Мажоритарен собственик на Вапцаров Холдинг е Машин манифекчъринг енд енжиниринг със 76,19% от капитала.

До момента 1 350 броя акции от капитала на Вапцаров Холдинг смениха собственика си при цена 25 лева, или с 22,21% по-ниско от предходната сесия.
 

Свързани компании:

Вапцаров Холдинг АД(VAP)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:26 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още