IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Правят "черен списък" с крадени европари

До 30 май трябва да са готови критериите, по които злоупотребилите фирми ще бъдат включвани в списъка

09:47 | 27.05.08 г.
Автор - снимка
Създател
Правят "черен списък" с крадени европари

До 30 май работна група, ръководена от вицепремира Меглена Плугчиева, трябва да е готова с критериите, по които фирми, злоупотребили със средства от ЕС, ще бъдат включвани в т. нар. „черен списък”, съобщи Dnes.bg. 

Срокът е част от пакета мерки, предприети по повод писмото на генералния директор на ГД „Разширяване” в Европейската комисия Майкъл Лий от 8 май т. г.

До петък Плугчиева ще трябва набележи и мерки за укрепване на административния капацитет на структурите и звената, отговорни за управлението на средствата от ЕС.

В работната група участват зам.-министрите на държавната администрация Мария Дивизиева, на финансите Димитър Ивановски и Любомир Дацов, изпълнителният директор на Държавен фонд „Земеделие” Димитър Тадаръков, както и ръководители на дирекции от отделните ведомства.

На Агенцията по обществени поръчки е възложено да направи анализ и оценка на риска от намеса на външни лица в подготовката и провеждането на тръжни процедури по програма ФАР.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:28 | 29.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още