IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Закриването на сметището в Долни Богров ще струва 37 млн. лв.

Съществува възможност общината да кандидатства за безвъзмездна помощ за проекта по оперативна програма "Околна среда"

17:00 | 26.05.08 г.
Автор - снимка
Създател
Закриването на сметището в Долни Богров ще струва 37 млн. лв.

Индикативната стойност на проекта за закриване и рекултивация на депото за битови отпадъци в Долни Богров е 37 млн лв., се посочва в доклад на зам.-кмета по околна среда на Столичната община Мария Бояджийска, цитиран от БТА.

Съгласно плана за привеждане на депото в съответствие с изискванията на Закона за управление на отпадъците, закриването и рекултивацията му трябва да бъдат осъществени от края на 2008 г. до началото на 2010 г.

Според Бояджийска съществува възможност общината да кандидатства за безвъзмездна помощ за финансиране изпълнението на проекта по оперативна програма "Околна среда", като самата подготовка на документите за кандидатстването ще струва 240 хил. лева.

Зам.-кметът предлага парите за консултантската помощ при подготвянето на документите да бъдат взети от резервния бюджетен кредит за непредвидени и неотложни разходи на столичния бюджет.

Крайният срок за представянето на проектните предложения за кандидатстването за техническа помощ за подготовката на инвестиционния проект е 6 юни т.г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:41 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още