IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

14% от българите получават пари в плик

През първото тримесечие на 2008 г. все още 1,7 млн. души остават извън работната сила

12:39 | 26.05.08 г.
Автор - снимка
Създател
14% от българите получават пари в плик

Въпреки изсветляването на част от сивата икономика през последните 5 години след намаляването на преките данъци, през първото тримесечие на 2008 г. все още 1,7 млн. души остават извън работната сила, се казва в анализ на Центъра за изследване на демокрацията, цитиран от Dnes.bg.

14% от българите са получили допълнително заплащане в плик през 2007 г., а предприятията са укривали един на всеки пет лева оборот.

Кои са основните предизвикателства пред политиката за по-нататъшно органичаване на сивата икономика? Какво е мястото на “обръчите от фирми” в сивата икономика и как да им се противодейства?

Отговорите на тези въпроси ще бъдат потърсени утре по време на кръглата маса за сивата икономика в България. В дискусията ще участват министърът на финансите Пламен Орешарски, министърът на икономиката и енергетиката Петър Димитров, министърът на вътрешните работи Михаил Миков, кметът на София Бойко Борисов, посланикът на Холандия Вилем ван Ее, председателят на Сметната палата Валери Димитров, председателят на БТПП Божидар Божинов, председателят на БСК Божидар Данев и др.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:47 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още