IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акция на седмицата – Трейс Груп Холд АД

Стратегията на компанията предвижда установяване на трайни позиции на международния строителен пазар и по-конкретно в Сърбия, Косово и Македония

12:07 | 24.05.08 г.
Акция на седмицата – Трейс Груп Холд АД

Изминалата седмица бе белязана от ново, рязко поскъпване на книжата от инфраструктурния сектор като най-отчетливо бе това при акциите на Трейс Груп Холд АД, които добавиха близо 12 на сто.

Това, заедно с обявените намерения на дружеството за излизане на регионалния пазар през настоящата година, са сред причините екипът ни да избере книжата на Трейс Груп Холд за победител в тазседмичното издание на рубриката “Акция на седмицата”.

След като в средата на месеца стана ясно, че вероятно български фирми ще участват в доизграждането на магистрала “Тракия”, книжата на трите инфраструктурни публични дружества – Трейс Груп Холд, Холдинг Пътища и Мостстрой, отчетоха значителни ръстове като конкретно тези на Трейс, от 8 май, когато беше отчетен абсолютен минимум по позицията, до днес, скочиха с близо 60 на сто.

Според Цветан Цонев, главен изпълнителен директор на Трейс Груп Холд, пътностроителното дружество “е в състояние да мобилизира цялата необходима техника и хора и да започне работа по продължаването на магистралния път в рамките на 15 до 30 дни след евентуално подписване на договор с възложителя”.

Стратегията на компанията предвижда установяване на трайни позиции на международния строителен пазар и по-конкретно в Сърбия, Косово и Македония.

Дружестовто има амбиции да стъпи и на пазара в Близкия изток като реговорите са в напреднал стадий и Трейс Груп Холд АД вече е разпознаваема в региона.

Трейс е съучредител на дружеството “Български строител”, заедно с още 8 български строителни компании, което планира да участва в търгове за строителни обекти в олимпийското селище в Сочи, в търгове и за други обекти в руската страна и утвърждаване на международния пазар и трупане на опит с олимпийски обекти.

Трейс Груп Холд ще разпредели по 0,2 лв. дивидент на акция от печалбата за 2007 г.

За първото тримесечие на годината неконсолидираната печалба на дружеството се понижи с 64,9% до 430 хил. лв. спрямо 1,22 млн. лв. за първото тримесечие на 2007 г.

Неконсолидираните нетни продажби намаляват на годишна база с 56,7% до 1,1 млн. лв. за първото тримесечие на 2008 г.

За дружеството е по-показателен консолидирания отчет (който още не е публикуван), като разликата между продажбите в неконсолидирания и продажбите в консолидирания отчет през цялата 2007 г. е около 5 пъти.


 

Свързани компании:

Трейс Груп Холд АД(T57)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:02 | 20.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още