IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Консолидираната печалба на Каолин пада до 1,8 млн. лв.

Нетните приходи от продажби бележат минимален ръст от 1,7 на сто до близо 26 млн. лв.

10:09 | 24.05.08 г.
Консолидираната печалба на Каолин пада до 1,8 млн. лв.

За първите три месеца на годината, консолидираният финансов резултат на Каолин АД е печалба на стойност 1,819 млн. лв. при печалба за съответния период на миналата година от 5,521 млн. лв. Това става ясно от консолидирания финансов отчет на дружеството, представен от БФБ-София.

Нетните приходи от продажби бележат минимален ръст от 1,7 на сто до близо 26 млн. лв., а разходите по икономически елементи се повишават с 8% до 23,6 млн. лв.

В консолидираните отчети на Каолин не се споменава причината за спада на консолидираната печалба и продажби. Припомняме, че и неконсолидираните приходи от дейността на Каолин за тримесечието не се измениха на годишна база, а печалбата падна до 1,3 млн. лв. от 5,5 млн. лв. към 30 март 2007 г., като според неконсолидираните отчети на Каолин, причините за това са лошите метереологични условия през януари, при което през първите три седмици на месеца, реализацията и производството са били преустановени.

Освен изключително тежките метерологични условия през половината от разглеждания отчетен период, неблагоприятно влияние върху резултата оказаха покачването на цените на течните горива, респективно на транспортните услуги, както и продължаващия спад на курса на щатския долар.

“Тежките зимни условия през тази година (за разлика от изключително меката зима на 2007 г.) са се отразили по подобен начин и на дейността, респективно на реализираните приходи и на дъщерните дружества”, беше записано още в неконсолидираният доклад за дейността на компанията.

Спрямо неконсолидираните приходи на дружеството за 2008 г. останалата част от групата е добавила приходи в размер на 3,655 хил. лева.

Приносът на дъщерните дружества към консолидираната печалба е 472 хил. Основен принос към консолидираната печалба имат сръбските дружества “Копови” и “Сърбокварц”, както и украинското “ПКСП”.


 

Свързани компании:

Каолин АД(6K1)

Каолин АД - облигации(BKAO)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:53 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още