IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Каварна вече е заета за сезона

В последните пет години, откакто се организират концертите в Каварна, българите, които са посетили града, са се увеличили над 10 пъти

13:39 | 23.05.08 г.
Автор - снимка
Създател
Каварна вече е заета за сезона

На 31 май ще бъде официално открит новият туристически сезон в Каварна с концерт на финландската група “Апокалиптика”. Дни преди старта на сезона кметът на града Цонко Цонев се похвали, че цялата им туристическа база вече е резервирана за нетърпеливите туристи да посетят североизточният ни морски град.

По думите на началника на отдел “Туризъм” в община Каварна Коста Аргиров всичките 3 460 легла са резервирани за лятото. 1 044 от тях се намират в комплекса от затворен тип “Русалка”. Една трета от запазените хотелски стаи там са за немски туристи, останалите желаещи да почиват в “Русалка” са румънци и от ОНД.

В морска зона “Каварна” и в КК “Икънталъка” са пожелали да почиват граждани от Полша, ОНД, Русия, Беларус и България.

Близо 90 на сто от летуващите в самия град Каварна са от ОНД. В курортната зона около града се подготвят и много спортисти от ОНД, Русия и Беларус.

В концертния туризъм ще се включат най-вече българи. 90% от рокаджиите туристи ще са от нашата страна, каза Ангелов.

Според него в последните пет години, откакто се организират концертите в Каварна, българите, които са посетили града, са се увеличили над 10 пъти. По неговите думи градът нараства с по 35 хиляди души около всеки по-известен концерт в Каварна.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:47 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още