IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Арселор Митал: Преговаряме и с Митал, и с облигационерите в Кремиковци

„Нашите намерения са сериозни” са декларирали от „Арселор Митал”

13:13 | 23.05.08 г.
Автор - снимка
Създател
Арселор Митал: Преговаряме и с Митал, и с облигационерите в Кремиковци

Водим активни преговори за придобиване на „Кремиковци”, както с мажоритарния собственик Прамод Митал, така и с притежателите на облигации, които при евентуално обявяване на несъстоятелност на комбината ще са вероятно най-големият кредитор на завода. Това са казали днес представителите на „Арселор Митал” на поискана от тях работна среща с министъра на икономиката и енергетиката Петър Димитров, на която са го информирали за хода на преговорите, съобщават от МИЕ.

Както е известно, кредитори на дружеството поискаха обявяването му в несъстоятелност от съда.

„Нашите намерения са сериозни, даваме не само обещания, а предприемаме реални действия” са декларирали от „Арселор Митал”, припомняйки че наскоро осигуриха заем от 30 млн. евро за комбината, с цел изплащане на заплати, доставка на суровини и решаване на спешни екологични проблеми.

Министър Димитров отново е подчертал изискванията на държавата към бъдещия собственик, който и да е той, а именно: бърза реализация на инвестиции в модернизацията и екологичната програма на „Кремиковци” АД, в която трябва да се вложат 100 млн. лв. (а до момента са инвестирани около 21 млн. лв.).

Свързани компании:

Кремиковци АД /в несъстоятелност/(4KW)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:58 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още