IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

ОСА на Холдинг Пътища може да бъде отложено

На събранието на акционерите ще бъде гласувано за увеличение на капитала на Холдинг Пътища със собствени средства в размер на 71 пъти

16:03 | 22.05.08 г.
ОСА на Холдинг Пътища може да бъде отложено

Поради неизпълнение на законовите задължения на Търговския регистър към Агенцията по вписванията, насроченото за 27 юни ОСА на Холдинг Пътища може да бъде отложено, съобщи дружеството чрез „Бюлетин Investor.bg“.

Холдинг Пътища е подало заявление за пререгистрация и за обявяване на покана за общото събрание на 25 април. Към настоящия момент пререгистрацията не е извършена, нито обявата за ОСА е публикувана въпреки законовия еднодневен срок за извършване на това.

Компанията е внесла писмо в Агенцията по вписванията с настояване за спешни действия, които да защитят правото на акционерите да упражнят правата си на предстоящото ОСА.

Предвид законовото изискване обявата да бъде публикувана минимум 30 дни преди общото събрание, решение относно евентуалните необходими действия при непубликуването в законовия срок и промяна на датата за провеждане ще бъде взето от управителните органи на Холдинг Пътища на 28 май.

На събранието на акционерите ще бъде гласувано за увеличение на капитала на Холдинг Пътища със собствени средства в размер на 71 пъти. На събранието ще се гласува и за овластяване на УС на дружеството да отдаде на лизинг на Видапътстрой АД-Видин закупения асфалтосмесител от Ammann Asphalt GmbH.

Днес акциите на Холдинг Пътища изгубиха 1,6% до 1 152,59 лева.

 

Свързани компании:

Холдинг Пътища АД /в несъстоятелност/(6H2)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:11 | 27.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още