IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Изплащането на дивидента от Монбат стартира от 23 юни

Крайният срок е 23 септември

15:55 | 22.05.08 г.
Изплащането на дивидента от Монбат стартира от 23 юни

Началният срок за изплащане на гласувания дивидент от ОСА на Монбат е 23 юни, а крайният 23 септември, съобщи акумулаторният производител чрез Бюлетин Investor.bg.

Акционерите на Монбат гласуваха да бъде разпределен дивидент на акция в размер на 0,178 лева бруто (0,169 лева нетен за акционерите физически лица).

На акционерите, чиито сметки за ценни книжа се намират в регистър А на Централен депозитар (лични сметки), дивидентът ще бъде изплащан чрез клоновете на Уникредит Булбанк АД. На акционерите, чиито сметки за ценни книжа се намират в регистър Б на Централен депозитар (клиентска подсметка при инвестиционен посредник), дивидентът ще бъде изплащан чрез съответния инвестиционен посредник със съдействието на Централен депозитар.

След изтичане на крайния срок за изплащане на дивидента, в рамките на петгодишния давностен срок всеки акционер, който не е получил своя дивидент за 2007 г., ще може да го получи от дружеството в брой или по банков път след изрично отправено искане за това на адреса на управление на дружеството. Неполучените и непотърсени дивиденти след изтичане на петгодишния давностен срок се отнасят във Фонд Резервен на Монбат.

На 28 май изпълнителният директор на Монбат Атанас Бобоков ще бъде гост на поредната среща на Клуб Investor.bg, която ще се проведе от 18:30 в национален пресклуб СОФИЯ ПРЕС ул. Славянска № 29, ет.7. Заявяването на желание за участие в срещата става на този адрес.

Днес книжата на Монбат добавиха 0,22 на сто до 27,01 лева при обем от 7 394 прехвърлени акции.

Свързани компании:

Монбат АД(MONB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:42 | 29.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още