IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

София-БТ вече произвежда марките цигари на фабриките в Пловдив и Ст. Загора

Става въпрос за марките Невада (100 mm, мек пакет), Seven Hills slims, Femina slims и MM slims

15:21 | 22.05.08 г.
Автор - снимка
Създател
София-БТ вече произвежда марките цигари на фабриките в Пловдив и Ст. Загора

„София-БТ”, едно от дружествата в системата на „Булгартабак холдинг” АД, започна да произвежда някои от марките цигари на холдинга, които доскоро се правеха във фабриките в Пловдив и Стара Загора, съобщиха от холдинга.

Става въпрос за марките Невада (100 mm, мек пакет), Seven Hills slims, Femina slims и MM slims.

Цигарите от фамилията Fеmina slims вече се появиха на пазара в нов формат на опаковката (твърд пакет, тип плочка) и с дължина на цигарата 97 mm.

От началото на юни 2008 г. и цигарите ММ slims ще се предлагат в същия формат, като при тях промяна ще има и във визията.

“София-БТ” АД е създадено през 1993 г. като дъщерно акционерно дружество с държавно имущество. То е правоприемник на Цигарена фабрика-София, която е създадена през 1909 г. Предметът на дейност на “София-БТ” е „производство на тютюневи изделия, търговия с тютюн и тютюневи изделия”. Водещите фамилии цигари, които се произвеждат в софийската цигарена фабрика, са „Средец”, „ЕВA slims” и „ММ”.

Цигарена фабрика-Пловдив АД и Слънце-Стара Загора Табак АД ще бъдат продадени чрез борсата, след като през февруари Булгартабак Холдинг взе решение да им отнеме лиценза за производството на марките цигари на холдинга, които са общо шест на брой, като обаче се запази лицензът на двете фабрики за производство на тютюневи изделия.

В началото на юни се очаква да бъдат определени конкретните параметри на продажбите (минималните цени, предлагани за продажба пакети акции и дати на продажбите на акциите, притежавани от холдинга в капитала на дружествата).

Днес нямаше търговия с акциите на София-БТ, а в сряда те отчетоха спад от 13,25 на сто до средна цена 72 лв. при прехвърлени 850 броя.

Свързани компании:

София-БТ АД(3JU)

Булгартабак - холдинг АД(BTH)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:11 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още