IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Около 60 хил. български туристи се очакват тази година в Турция

Недостатък на туристически бизнес в Турция е липсата на алтернативи за почивка извън силния летен сезон

11:47 | 22.05.08 г.
Автор - снимка
Създател
Около 60 хил. български туристи се очакват тази година в Турция

Общо около 50-60 хил. български туристи се очаква да пристигнат на почивка в Турция тази година, заяви пред журналисти ръководителят на маркетинговия отдел на Tez tour за региона на Анталия и Белек Енвер Мурад.

От юни до края на септември е предпочитаното време за почивка на българските туристи в Турция. За пребиваване в Анталия те избират най-вече петзвездни хотели аll inclusive, докато в Мармарис и други курорти пък се предпочитат хотели, които не са all inclusive, тъй като там има възможност за екскурзии до различни места.

Като основен проблем на туризма в Турция Енвер Мурад посочи това, че е развит само силният летен сезон, въпреки че някои хотели работят през цялата година, и липсват алтернативни форми на туризъм през останалата част на годината. Като недостатък се отчита и недостатъчният квалифициран персонал, по-специално на служители, които знаят езици (особено руски), и на специалисти в бранша.

Алтернативният туризъм в Турция тепърва се развива, като засега повечето хора предпочитат традиционна почивка. Голям потенциал има спа-туризмът, както и започналият силно да се развива в последните години голф туризъм.

Проблем с презастрояването по крайбрежието няма, според Енвер Мурад, а през летния сезон строителните дейности са забранени. Ако в съседство с даден хотел все пак строителните дейности продължават през силния сезон, това се отразява в проспекта му и намалява цената на почивката.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:07 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още